Liquiditatie Bemco Australië mogelijk

Het beleggingsfonds Bemco Australië zal als de verliescompensatie volledig is verbruikt - naar verwachting binnen 2,5 jaar - mogelijk worden geliquideerd.

Bemco beschikt op dit moment over 3,3 miljoen verliescompensatie. Om hier volop van te profiteren zal voorlopig geen winst aan de aandeelhouders worden uitgekeerd. Hierdoor verkrijgt de aandeelhouder volgens de directie een fiscaal onbelaste vermogensgroei gedurende de verliescompensatieperiode. Bemco Australië, vanaf dinsdag 27 augustus officiëel gedoopt tot Bemco RentSelect, heeft de koers van uitgifte van de op vrijdag aangekondigde claimemissie bepaald op 52 gulden per aandeel. Bestaande aandeelhouders hebben een voorkeursrecht. Bemco belegde tot voor kort uitsluitend in Australische waarden, maar leed daarop forse verliezen. Na een beleidswijziging is besloten nog slechts in kortlopende guldensobligaties te beleggen.