Hockeyteams

De Nederlandse hockeyteams zijn halverwege de testseries tegen Zuid-Korea (vrouwen) en Australië (mannen) nog ongeslagen.

De vrouwen wonnen in Utrecht met 4-3 na het gelijkspel van twee dagen eerder in Venlo (2-2), de mannen deden het andersom (2-2 na 3-2). De beide coaches Roelant Oltmans en Hans Jorritsma prezen zich gelukkig met de keuze van de sparring partners. “Tegen een dynamisch team als Zuid-Korea worden het altijd aardige duels”, aldus Oltmans, die drie weken voor het toernooi om de Champions Trophy in Berlijn meer bereid is tot experimenteren dan collega Jorritsma. “De spelers hadden nogal opgezien tegen de confrontatie met de Australiërs”, zei de mannencoach. “Tenslotte hadden we pas drie weken getraind. Maar ik moet zeggen, dat de resultaten alleszins bemoedigend zijn.”

Van de vier ploegen, die donderdag (Tilburg) en zaterdag (Amstelveen) actief zijn in het tweede deel van de testseries, moet alleen Zuid-Korea zich nog voor de Olympische Spelen kwalificeren. Nederland is vanwege de twee wereldtitels zeker van deelneming in Barcelona, Australië plaatste zich een maand geleden door winst op Nieuw-Zeeland. Het feit, dat de Zuid-Koreanen zilver wonnen op de eigen Spelen van 1988, de Champions Trophy veroverden in 1989 en derde werden op de wereldtitelstrijd van vorig jaar bleek nog geen vrijbrief voor kwalificatie.