EK waterpolo

Wat zich in het nabije verleden al enkele keren aankondigde, is op de slotdag van de Europese kampioenschappen in Athene werkelijkheid geworden.

De hegemonie van de Nederlandse waterpolosters werd doorbroken. Hongarije haalde Oranje gisteren in de finale van zijn voetstuk: 11-8. De Hongaarse coach Gyula Toth kon minuten voor tijd al gerust zijn. De Nederlandse selectie was teleurgesteld, maar kon en wilde niet tornen aan de juistheid van de uitslag, omdat Hongarije eenvoudig beter was. Het moest er ook een keer van komen. Bij het de WK in Perth kwam de ploeg traag op gang en werd door beduidend mindere tegenstanders bijna op haar nummer gezet. Onlangs, bij het toernooi om de FINA-beker, won Nederland de cup weliswaar, maar leed het een nederlaag tegen Australië en speelde het gelijk tegen Italië.