Brenda Schultz

Brenda Schultz heeft op 20-jarige leeftijd haar eerste toernooi van het vrouwencircuit gewonnen.

De Heemsteedse rekende in de finale van het toernooi in Schenectady af met de Française Alexia Dechaume: 7-6 6-2. Het was twee en een half jaar geleden dat een Nederlandse voor het laatst een regulier toernooi won. Die prestatie kwam op naam van Manon Bollegraf in Oklahoma. Schultz was nog niet verder gekomen dan een zege in een satelliettoernooi van Chicago in 1987. Dit jaar was bijzonder zwak begonnen voor Schultz. Ze verloor in de eerste drie maanden telkens in de eerste of tweede ronde. Pas in april wist ze in Amelia Island de derde ronde te halen na zeges op de Argentijnse Labat en de Italiaanse Cecchini. Ze werd gestuit door de Amerikaanse Patty Fendick. Door de overwinning in Schenectady is de kans groot dat Schultz, die 44ste was op de laatste wereldranglijst, Manon Bollegraf (39) voorbij streft en beste Nederlandse wordt. In Schenectady beleefde Michael Stich een goede generale repetitie voor de open Amerikaanse kampioenschappen. De Duitse Wimbledonkampioen bracht het toernooi van op zijn naam door in de finale de Spanjaard Emilio Sanchez met 6-2 6-4 terug te wijzen.

In de eindstrijd van Commack op Long Island Lendl sterkte zijn zelfvertrouwen aanzienlijk met een duidelijke zege van 6-3, 6-2 op de Zweed Stefan Edberg. Zowel Stich als Lendl treft in de eerste ronde van Flushing Meadow een Nederlander: respectievelijk Jacco Eltingh en Richard Krijacek. Michiel Schapers en Stephanie Rottier hebben zich geplaatst voor de open Amerikaanse titelstrijd.