Bouw van stadion in Amsterdam erg onzeker

AMSTERDAM, 26 AUG. In een brandbrief aan de regering heeft de gemeente Amsterdam voor de laatste maal gevraagd om een bijdrage van twintig miljoen gulden aan de bouw van een nieuw stadion in Amsterdam Zuidoost. Het is een ultieme poging van de gemeente het gat in de financiering van de accommodatie, die 200 miljoen gulden gaat kosten, te dichten. Als het Rijk niet op korte termijn met het geld over de brug komt, gaat de bouw van het nieuwe stadion niet door.

Niet bekend

De KNVB heeft met een brief aan het kabinet het verzoek van de gemeente Amsterdam ondersteund. De voetbalbond wil in 1996 samen met België het Europees kampioenschap organiseren en heeft daarom belang bij de bouw van een stadion dat aan de eisen van de UEFA voldoet en aan 50.000 toeschouwers plaats kan bieden.

De hoorzitting die morgen zou plaats vinden over uitstel van de sloop van het Olympisch Stadion is vanwege de actie van de gemeente uitgesteld. Ajax en de raad van commissarissen van het Olympisch Stadion hebben aangedrongen op uitstel van de afbraak die in maart 1992 zou beginnen. Ajax wil tot het nieuwe stadion klaar is, kunnen blijven beschikken over een grote accommodatie voor belangrijke nationale en internationale wedstrijden.