Agrarisch park Flevohof onderhandelt over verkoop

BIDDINGHUIZEN, 26 AUG. Het educatieve pretpark Flevohof wordt verkocht. Momenteel hebben onderhandelingen plaats met een potentiële koper. Dat heeft bestuursvoorzitter J. Schouten bevestigd.

Met wie hij onderhandelt, wil Schouten niet kwijt. Volgens hem zullen de gesprekken eind van de week worden afgerond.

Het agrarisch-educatieve park in Flevoland, dat in 1971 werd opgezet door het landbouwbedrijfsleven, kampt met sterk teruglopende bezoekersaantallen en verkeert in financiële problemen. De Flevohof was in de beginjaren zeer populair als "etalage van de landbouw', waarin agrarische activiteiten als het melken van een koe en het maken van kaas werden getoond.

Hoewel naast de permanente landbouwtentoonstelling de recreatieve component van de Flevohof steeds belangrijker is geworden, kan het park in de huidige vorm niet concurreren met andere pretparken. Om meer bezoekers te trekken werden onder meer een bungalowpark, een avontureneiland, een evenemententerrein en een wildwest-fort aangelegd. De Flevohof moet jaarlijks ongeveer 600.000 bezoekers trekken om uit de kosten te komen. De laatste jaren is dat aantal tot onder de 400.000 gezakt.

In het verleden werd door verschillende toezichthouders, zoals het Landbouwschap, kritiek geleverd op de formule van de Flevohof, die versleten zou zijn. De tentoonstelling zou de aansluiting missen op de moderne landbouw. Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer liet te wensen over, aldus de critici.