Winst Wessanen twintig pct hoger

Het voedingsmiddelenconcern Wessanen heeft over de eerste zes maanden van 1991 een winst behaald van 48,5 miljoen gulden.

Dat is twintig procent meer dan in de eerste helft van 1990, toen de winst uitkwam op 40,5 miljoen gulden. Per aandeel verbeterde het resultaat van 2,46 aandeel tot 2,87 aandeel. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die Wessanen gisteren bekend maakte. De onderneming uit Amstelveen heeft besloten het interimdividend te verhogen van 0,72 gulden tot 0,80 gulden. Dit werd per abuis reeds op 14 augustus in het Duitse Handelsblatt vermeld. De raad van bestuur blijft bij de eerder uitgesproken verwachting dat de winst per aandeel uit de gewone bedrijfsuitoefening over geheel 1991, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een stijging te zien zal geven. In 1990 lag de winst per aandeel op 5,35 gulden.

Het bedrijfsresultaat van Wessanen vertoonde in de eerste helft van het jaar een stijging met 16 procent tot 83,1 miljoen gulden. De omzet bleef met 1873 miljoen gulden vrijwel gelijk aan het niveau van 1990. De invloed van valutawijzigingen was vergeleken met de eerste helft van 1990 van geringe betekenis.