"VS favoriet'

De Verenigde Staten kunnen in 1994, als ze de organisatie van het WK houden, wereldkampioen worden.

Aldus de Amerikaanse bondscoach Bora Milotinovic “Ze spelen buitengewoon goed”, oordeelt de Joegoslaaf over zijn spelers. Milutinovic was bij het WK in Mexico (1986) coach van het gastland en vier jaar later in Italië verraste hij met Costa Rica. Momenteel bezoekt hij de jeugd-wereldtitelstrijd in Italië.

“Het enige probleem voor het team is het gebrek aan wedstrijden op topniveau. Daarom doen we mee aan het volgende toernooi om de Copa America.” De Amerikanen zijn uitgenodigd deel te nemen aan het Zuidamerikaans kampioenschap van 1993, in Argentinië.

De VS wonnen onlangs voor het eerst twee internationaal aansprekende voetbaltoernooien. De nationale ploeg werd eerste in de CONCACAF-titelstrijd (Noord- en Centraal-Amerika), het Olympisch team won de gouden medaille tijdens de Panamerikaanse Spelen in Havana.