Schoonspringers

De schoonspringers uit de Sovjet-Unie beheersen tot nu toe de Europese titelstrijd.

De gouden en zilveren medailles voor het toernooi op het 10-meterplatform gingen naar Vladimir Timosjinin en Dimitri Saoetin. De eerste, een 21-jarige student uit Moskou, dankte de zege aan zijn degelijkheid en een iets zwaarder programma.

Zijn vier jaar jongere landgenoot voerde een perfecter programma uit, maar kwam door een geringere moeilijkheidsgraad vier punten tekort. Beiden kwamen boven de 600 punten uit, maar bleven door de harde wind royaal onder hun beste totaal.

Achter de rug van Timosjinin en Saoetin deden drie torenspringers hun best voor het resterende brons. De Brit Robert Morgan verraste het duo uit Dresden, Jan Hempel en Michael Kühne. De ervaren Londenaar, wiens grootste succes op dit onderdeel de gouden medaille bij de laatste Gemenebest Spelen was omdat daaraan nu eenmaal geen Chinezen, Russen en (Oost)Duitsers meedoen, bleef zijn concurrenten net voor.