Annulering aandeel Hunter Douglas

Hunter Douglas (raambekleding en bouwprodukten) heeft toestemming gekregen van haar minderheidsaandeelhouders in de Australische dochteronderneming Hunter Douglas Holding voor het voorstel tot annulering van hun belang.

Verleent ook de rechtbank op 26 augustus haar toestemming, dan wordt de Australische onderneming een volledige dochter van Hunter Douglas. Hunter Douglas betaalt de aandeelhouders 1,60 Australische dollar (2,54 gulden) per aandeel. De prijs van het totale pakket bedraagt daarmee omgerekend 20,7 miljoen gulden. Hunter Douglas Australië verkoopt raambekleding en bouwprodukten in Australië en Nieuw-Zeeland en heeft een belang van 3 procent in de Tomago-aluminiumsmelterij in Nieuw-Zuid-Wales met een capaciteit van 240.000 ton. De omzet bedroeg vorig jaar 155 miljoen Australische dollar (234 miljoen gulden). Het aantal werknemers is 1200.