Tennis Formule I

De organisatie van proftennissers (ATP) bereidt een ingrijpende wijziging aan de top van het toernooien-circuit voor.

Naast de vier Grand-Slamevenementen dient met ingang van 1993 een cyclus van tien zogeheten Formule 1-toernooien te worden ingevoerd. De ATP wil met die hervorming kwaliteit voorrang verlenen boven kwantiteit. De hoofdlijnen van de nieuwe opzet zijn inmiddels bekend. De topspelers worden gedwongen aan negen van de tien toernooien uit de eerste categorie deel te nemen. Die toernooien, waarvan de meesten op dit moment behoren tot de zogeheten "Championship Series', krijgen elk een prijzengeld van vier miljoen gulden. Met de verplichtende voorwaarde, die ook voor de vier Grand Slam-toernooien geldt, wil de ATP voorkomen dat de toppers de voorkeur geven aan de lucratieve startgelden bij tweederangstoernooien.