"Regering van nationale eenheid in Madagaskar'

ANTANANARIVO, 23 AUG. De president van Madagsacar, Didier Ratsiraka, heeft zijn premier Guy Razanamasy gevraagd een nieuwe regering te vormen van nationale eenheid.

De president staat sinds bijna drie maanden onder zware druk van de verenigde oppositie van Levende Krachten (FA), om de één-partijstaat te wijzigen in een pluralistisch bestel. FA heeft nog niet op het aanbod gereageerd. Eerder heeft het gezegd niet te willen onderhandelen met ratsiraka, maar uitsluitend met zijn aftreden genoegen te nemen. Gisteren hebben vele tienduizenden demonstranten in de Madagaskische hoofdstad Antananarivo opnieuw het vetrek van Ratsiraka geëist. Op tien augustus werden ten minste 30 Madagasken gedood toen ordediensten het vuur openden op boze demonstranten. (Reuter)