Pop-memorabilia Hendrix voor hoge bedragen geveild

ROTTERDAM, 23 AUG. Fragmentjes van een door Jimi Hendrix kapotgeslagen gitaar brachten op een veiling in Londen gisteren vijf keer zoveel op als een hele gitaar van Hendrix. Een anonieme verzamelaar uit Seattle bood 29.700 pond voor de overblijfselen van een in 1967 vernielde rode Fender Stratocaster. Een andere gitaar van Hendrix, een Gibson J-200 uit 1968, bracht slechts 5.720 pond op.

Aan de stukken gitaar zitten nog twee tokkels en Hendrix heeft op de fragmenten iets geschreven. Dezelfde verzamelaar uit Seattle kocht in totaal voor 69.600 pond aan Hendrix-memorabilia. Jimi Hendrix overleed in 1970 aan verstikking na een overdosis slaaptabeltten.

Topstuk op de veiling van poprelicten was een handgemaakte auto van Elton John, gebaseerd op de Bugatti Royale en afgewerkt met goud en brons. Hij ging voor 46.200 pond van de hand naar een makelaar, die zich naar eigen zeggen had laten meeslepen door het bieden in de overvolle veilingzaal. (APE)