Northwest praat met Continental

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines voert wederom gesprekken met de in financiële moeilijkheden verkerende branchegenoot Continental Airlines.

Dit meldt de Wall Street Journal. Vier maanden geleden stokten gesprekken over een eventuele fusie. Door problemen over personeelszaken kwamen de partijen destijds niet dichter bij elkaar. Indien beide maatschappijen zouden fuseren, vormen zij samen de grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten. KLM, dat een belang van twintig procent in Northwest heeft, zou in dat geval een belang hebben in Amerika's grootste luchtvaartmaatschappij. Verder werd bekend dat Continental-topman Hollis Harris ontslag heeft genomen. Harris maakt daarmee plaats voor de negende nieuwe topman van Continental binnen negen jaar.