Krajicek-Lendl

Richard Krajicek heeft in de eerste ronde van het toernooi om de open Amerikaanse tenniskampioenschappen op Flushing Meadow tegen de als vijfde geplaatste Ivan Lendl geloot.

Jacco Eltingh zat het bij de loting zo mogelijk nog minder mee. Voor de eerste ronde van het toernooi werd hij gekoppeld aan Wimbledon-winnaar Michael Stich. Paul Haarhuis, Jan Siemerink en Mark Koevermans hadden in de eerste ronde een betere loting. Haarhuis ontmoet de Duitser Erich Jelen, Siemerink de Sovjet-speler Dimitri Poljakov en Koevermans de Amerikaan Jim Grabb. Bij succes in de openingsronde loopt Haarhuis de kans de als eerste geplaatste Boris Becker te treffen.

Bij de vrouwen zijn drie Nederlande speelsters zeker van een plaats in het hoofdtoernooi. Manon Bollegraf staat tegen Katerina Maleeva uit Bulgarije, nummer elf op de lijst. Brenda Schultz is in de eerste ronde tegenstandster van de Japanse Akiko Kijimata en Nicole Jagerman neemt het op tegen de Peruaanse Laura Gildemeister.