Interbeton (HBG) in Boston-tunnel

De Amerikaanse tak van Interbeton, een volledige dochter van HBG (Hollandsche Beton Groep), heeft een deel van de opdracht voor de aanleg van de nieuwe tunnel onder de haven van Boston verworven.

Interbeton participeert voor 34 procent (150 miljoen gulden) in een joint venture, die de order uitvoert. Met de order is in totaal een bedrag van 227 miljoen dollar (445 miljoen gemoeid) gemeoid. Behalve Interbeton nemen ook Morrison Knudsen Corporation en J.F. White Contracting Company deel in de onderneming. De Boston Harbour Tunnel zal 1,2 kilometer lang worden en vormt de tweede verbinding tussen het zuiden van Boston en het vliegveld Logan International Airport. De bouw zal circa drie jaar in beslag nemen. Samen met Morrison Knudsen heeft Interbeton medio 1990 de Hampton Roads Tunnel in de Amerikaanse staat Virginia opgeleverd.