Gert Jan Theunisse

Gert Jan Theunisse heeft zich gisteren op de laatste dag van de Trittico Premondiale van zijn beste zijde laten zien.

De renner die zich met zijn ploeggenoot Jan Siemons afzijdig hield van de voorbereidingen die de Oranje-selectie woensdag in de Nederlandse wedstrijd Veenendaal-Veenendaal troffen, was de hele dag tijdens de 194 kilometer lange koers rondom het stadje Marostica (Veneto) in de aanval. Op de col die dertien maal beklommen moest worden, demarreerde hij telkens. Uiteindelijk werd hij ingelopen door een groepje onder aanvoering van de Italianen Chiappucci en Cassani. In de slotfase probeerde Theunisse nog eenmaal vergeefs te ontvluchten. In de sprint van het groepje werd hij tweede achter Chiappucci. Dinsdag eindigde hij in een groepje dat een kwartier buiten sluitingstijd arriveerde. Niemand werd uit de strijd genomen. De winnaar was de Rus Tsjmil. Op de tweede dag won Argentin na een solo van honderd kilometer.