Verenigde Staten schelden Bolivia deel van schuld kwijt

WASHINGTON, 22 AUG. De Verenigde Staten schrijven 370 miljoen dollar af van de schuld die Bolivia aan het land heeft. Dat heeft de economisch attaché van de Boliviaanse ambassade in Washington vandaag meegedeeld. Het genoemde bedrag is niet door de VS bevestigd.

Door de Amerikaanse maatregelen vermindert de Boliviaanse schuld tot 70 miljoen dollar. Als de overeenkomst hierover tussen de VS en Bolivia is ondertekend, is dat de tweede schuldvermindering van betekenis in het kader van een economisch programma dat de regering-Bush Amerika heeft opgesteld voor de ontwikeling van een pan-Amerikaanse vrijhandelszone. Eerder al werd Chili ontheven van een schuld van 16 miljoen dollar.

De totale buitenlandse schuld van Bolivia bedraagt momenteel 4 miljard dollar. Het Amerikaanse aandeel daarin is 11 procent. (Reuter)