Resultaat Reesink valt licht terug

De technische handel Reesink heeft in de eerste helft van dit jaar een winst na belastingen van 4,4 miljoen gulden geboekt vergeleken met 4,7 miljoen gulden in hetzelfde tijdvak vorig jaar.

Na de teleurstellende eerste maanden verbeterde de gang van zaken bij Reesink gedurende het tweede kwartaal. De onderneming verwacht voor geheel 1991 het resultaat van vorig jaar te kunnen benaderen. In 1990 lag de netto winst uit op 8,3 miljoen gulden op een omzet van 202 miljoen gulden. De omzet verminderde in het halfjaar van 114 miljoen gulden tot 109 miljoen gulden, onder meer door een verminderde vraag naar walserijprodukten en een lager prijsniveau. Het bedrijfsresultaat zakte van 6,4 miljoen gulden tot 5,8 miljoen gulden, terwijl de rentebate steeg van 0,9 miljoen gulden tot 1 miljoen gulden.