Nederlander uit Jordanië ontsnapt

VLAARDINGEN, 22 AUG. De 25-jarige Bessem Ibrahim, een Nederlander van Palestijnse afkomst die in Jordanië werd vastgehouden om daar militaire dienstplicht te vervullen, is terug in Nederland.

Hij ontsnapte per taxi van Amman naar Damascus (Syrië). Van daar vloog hij naar Nederland. De Vlaardinger riep vorige week de hulp in van het ministerie van buitenlandse zaken, omdat de Jordaanse autoriteiten hem verboden het land te verlaten. Zij hielden vol dat hij ook de Jordaanse nationaliteit bezit en zijn militaire dienstplicht dus in Jordanië moet vervullen. Ibrahim heeft echter alleen een Nederlands paspoort. Bij de grensovergang naar Syrië werd hij niet herkend. Zijn terugkeer is pas bekendgemaakt nadat zijn vrouw en kind gisteren per vliegtuig uit Jordanië in Nederland arriveerden.