Forse stijging winst en omzet Getronics

Getronics (computer en computerprodukten) heeft in tegenstelling tot de meeste andere automatiseringsfondsen op de beurs opnieuw een forse winst- en omzetstijging geboekt.

In de eerste zes maanden van dit jaar is de omzet ten opzichte van dezelfde periode van 1990 gestegen met 18 procent tot 380 miljoen gulden. De nettowinst nam met 15 procent toe tot 25,1 miljoen gulden. Door een toeneming van het aantal uitstaande aandelen is de winst per aandeel met twaalf procent gestegen tot 1,29 gulden. President-directeur Risseeuw vindt het niet juist dat de automatiseringssector over één kam wordt geschoren en meent dat er in zijn algemeenheid zeker geen sprake is van een slechte markt. Hij verwacht een blijvend gematigde ontwikkeling van het marktvolume. Voor het tweede halfjaar rekent hij op een verbetering van het resultaat. Volgens Getronics is er wel op de markt voor maatsoftware enige vertraging. Toch is er door de sector Software-services & Consultancy vooruitgang geboekt onder invloed van de vraag naar advies op het gebied van informatietechologie bij grote bedrijven en instellingen.