DE OPENING VAN HET CULTURELE SEIZOEN: UITMARKT

Vrijdagavond 23 augustus 1991 wordt de veertiende Uitmarkt in Amsterdam geopend.

Rondom het Muziektheater en langs de Amstel vinden optredens plaats op binnen- en buitenpodia die het publiek een indruk geven van de produkties van het komende seizoen. Voor alle, in totaal 255 orkesten, theater-, dans- en muziekgroepen, musea en andere culturele instellingen is een 165 kramen tellende informatiemarkt ingericht. De traditionele boekenmarkt, waar uitgeverijen zich presenteren, is in verband met de verbouwing van het Amstelhotel verplaatst naar het gebied tussen Munt, Kloveniersburgwal en Binnengasthuisterrein.

Het programma van de Uitmarkt is afgedrukt op pagina 6 en 7; op pagina 5 en 8 zijn beschouwingen te vinden over onder meer het Nederlands Filmmuseum, de Kleine Komedie en de Brecht-voorstelling die Léon van der Sande maakte voor de Uitmarkt.

Het Muziektheater vormt het middelpunt van de Uitmarkt. In de uitsparingen van de vijf grote marmeren wanden bij de ingang zullen vierentwintig foto's van Taco Anema worden opgehangen. Op de foto's, die 250x250cm meten, zijn personen te zien die op het gebied van theater, muziek, dans, film, literatuur en beeldende kunst in Nederland een voorname rol spelen. Anema's foto's zijn opgebouwd uit twee delen: sobere zwart-wit portretten, met daaronder in kleur een stilleven dat is gerangschikt door de geportretteerde. De foto's zijn na de Uitmarkt nog een maand te zien in de binnenstraat van het Stadhuis en in de foyer van het Muziektheater.

Vrijdagavond 23 augustus 1991 wordt de veertiende Uitmarkt in Amsterdam geopend. Rondom het Muziektheater en langs de Amstel vinden optredens plaats op binnen- en buitenpodia die het publiek een indruk geven van de produkties van het komende seizoen. Voor alle, in totaal 255 orkesten, theater-, dans- en muziekgroepen, musea en andere culturele instellingen is een 165 kramen tellende informatiemarkt ingericht. De traditionele boekenmarkt, waar uitgeverijen zich presenteren, is in verband met de verbouwing van het Amstelhotel verplaatst naar het gebied tussen Munt, Kloveniersburgwal en Binnengasthuisterrein.

Het Muziektheater vormt het middelpunt van de Uitmarkt. In de uitsparingen van de vijf grote marmeren wanden bij de ingang zullen vierentwintig foto's van

Taco Anema worden opgehangen. Op de foto's, die 250x250cm meten, zijn personen te zien die op het gebied van theater, muziek, dans, film, literatuur en beeldende kunst in Nederland een voorname rol spelen. Anema's foto's zijn opgebouwd uit twee delen: sobere zwart-wit portretten, met daaronder in kleur een stilleven dat is gerangschikt door de geportretteerde. De foto's zijn na de Uitmarkt nog een maand te zien in de binnenstraat van het Stadhuis en in de foyer van het Muziektheater.

Het programma van de Uitmarkt is afgedrukt op pagina 6 en 7; op pagina 5 en 8 zijn beschouwingen te vinden over onder meer het Nederlands Filmmuseum, de Kleine Komedie en de Brecht-voorstelling die Léon van der Sande maakte voor de Uitmarkt.