Aan Herrenberg visum geweigerd voor Nederland

PARAMARIBO, 22 AUG. Nederland heeft een visum geweigerd aan H. Herrenberg, de speciale afgezant van de Surinaamse legerleider Bouterse.

Hij zou in Nederland besprekingen voeren met leden van het vroegere Surinaamse verzet. Hij zegt dat de besprekingen nu elders zullen worden voortgezet. Het Surinaamse ministerie van buitenlandse zaken heeft de ambassade in Paramaribo inmiddels om opheldering gevraagd. Herrenberg verklaarde dat hij afrondende besprekingen zou voeren omdat president Kraag nog voor het aftreden van de huidige regering militaire en politieke vredesakkoorden wil ondertekenen met het Nationaal Leger en met de vier illegale, gewapende groepen in Suriname. Met dat doel zijn op 4 augustus op uitnodiging van de president besprekingen in Paramaribo gevoerd met vertegenwoordigers van het verzet.