Vrijspraak voor oma en oom in grote incestzaak Rheden

ARNHEM, 21 AUG. De rechtbank in Arnhem heeft gisteren de 67-jarige J. de W. uit Rheden en de 41-jarige H.H. uit Velp vrijgesproken in de zogenaamde Rhedense incestzaak, de grootste incestzaak die tot nu toe in Nederland bekend geworden is.

Niet bekend

Tegen de oma was een jaar en negen maanden geëist. Volgens de meisjes hield zij hen vast als zij werden verkracht door haar zoons en schoonzoons. Ook zou zij ontuchtige handelingen hebben gepleegd en na afloop van de verkrachtingen met de moeder, die eerder werd veroordeeld tot vijf jaar, de meisjes hebben geslagen. De verkrachtingen werden volgens de meisjes regelmatig gepleegd in het huis van de oma.

Tegen de vrijgesproken oom was drie jaar geëist. Hij ontkende, evenals de grootmoeder, alle beschuldigingen. Volgens de raadslieden hebben de meisjes de oma en de oom beschuldigd, omdat zij nooit iets hebben ondernomen om het seksuele misbruik te laten stoppen. Behalve de moeder werden eerder drie andere ooms en de ex-vriend van de moeder veroordeeld tot gevangenisstraffen tot zeven jaar. Eén oom werd eerder vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.