Transavia breidt vliegerskorps uit

De luchtvaartmaatschappij Transavia Airlines breidt het vliegerskorps van 150 man uit met enkele tientallen extra vliegers.

Omdat het vervoer zich na de Golfoorlog veel sneller heeft hersteld dan werd verwacht, heeft Transavia tot deze versnelde doorvoering van de uitbreidingsplannen besloten. Transavia kampt al enkele jaren met een tekort aan vliegers. Steeds bleek de groei van het vakantievervoer in het zomerseizoen groter dan voorzien waardoor de vliegers veel overuren moesten maken. Door de Golfoorlog hield het bedrijf deze zomer rekening met lage produktie aan vlieguren. Maar door het onverwacht snelle vervoerherstel - mede door de vele boekingen tijdens de slechte junimaand - dreigde het overwerk dusdanige grote vormen aan te nemen, dat op korte termijn vijf nieuwe vliegers zijn geworven. Binnenkort zal het aantal vliegers nog eens met tien tot twintig man worden uitgebreid.