Tennis

Wisselende successen voor de Nederlandse tennisafvaardiging in het buitenland aan de vooravond van de strijd om de open Amerikaanse titels op Flushing Meadow.

In Schenectady, waar zowel voor de mannen als de vrouwen een toernooi is georganiseerd, had de als zesde geplaatste Bollegraf had veel moeite met de onbekende Tsjechoslowaakse Zdenka Malkova die pas na drie sets werd verslagen. Schultz, herstellende van een voetblessure, kende een sterke opening van het toernooi en stond de Amerikaanse Whitlinger slechts twee games toe. Ook Paul Haarhuis kwam simpel verder. Hij stond de Amerikaan Jason Netter vijf games toe. Jacco Eltingh kwam niet toe aan een stunt tegen Andres Gomez. De man uit Ecuador, die dit seizoen nog weinig opzienbarends heeft laten zien, zegevierde met 6-4, 6-0. In Commack kwam ook Jan Siemerink niet door de eerste ronde. Hij leverde een echt gevecht met Patrick McEnroe, 6-4, 4-6, 3-6.