SVV-Dordrecht '90 breekt met coach Dick Advocaat

DEN HAAG, 21 AUG. Eén dag voordat SVV-Dordrecht '90 vanavond het seizoen met een uit-wedstrijd tegen Roda JC zou beginnen, heeft de club gebroken met coach Dick Advocaat. Club en coach meldden dat ze hun samenwerking met onmiddellijke ingang hebben beëindigd wegens verschil van inzicht over het te voeren beleid.

Dick Advocaat en voorzitter Kees den Braven hebben gistermiddag een gesprek gehad waarbij duidelijk werd dat de onderlinge wrijving niet weg te werken was. De 43-jarige coach wilde over het conflict verder weinig zeggen. “De voorzitter heeft gedachten over hoe de club moet draaien. Ik heb die ook. Omdat onze ideeën nogal uit elkaar liepen, hebben wij besloten er een eind aan te maken.”

Advocaat, die twee jaar bij SVV werkte voordat die club aan het eind van het seizoen fuseerde met Dordrecht '90, heeft geen idee hoe de vacature bij SVV-Dordrecht zal worden ingevuld. “Ik neem aan dat mijn assistent Peter van Velzen vanavond in Kerkrade voor de groep zal staan. Het is natuurlijk ook mogelijk dat Hans Verel, die na de fusie algemeen directeur werd, zich directer met de spelers gaat bemoeien.”

Advocaat, ook assistent van Rinus Michels bij het Nederlands elftal, had enkele uren na de breuk met Den Braven nog geen plannen voor de toekomst. “Ik ben op dit moment vrij te gaan en te staan waar ik wil. Het is denkbaar dat mij gevraagd zal worden meer tijd in het Nederlands elftal te steken, maar op dit moment ben ik gewoon een trainer zonder club.”