Samenwerking EOE met Zweedse OM

De Amsterdamse optiebeurs wil samenwerken met de Zweedse Option Markets Groep (OM), de Zweedse optiebeurs met filialen in Stockholm en Londen.

De samenwerking zal zich concentreren op de wederzijdse verspreiding van produkten en het koppelen van handels-clearing systemen. Er is reeds een beginsel-overeenkomst ondertekend door de beide beurzen. Produkten die de OM Groep bij de samenwerking wil inbrengen zijn opties op de Zweedse aandelenindex OMX en de GEMX, een Duitse aandelenindex gebaseerd op twintig liquide aandelen die zijn genoteerd op de effectenbeurs in Frankfurt. De EOE-optiebeurs wil opties op de EOE- en Eurotop 100-index via de OM-beurzen laten verhandelen. De Zweedse optiebeurs is met een omzet van krap 5,5 miljoen contracten in de eerste helft van dit jaar de vijfde optiebeurs van Europa. Bovenaan staat nog net de EOE-optiebeurs, waar in de eerste zes maanden van het jaar 6,5 miljoen contracten werden verhandeld.