Professionele lokale omroep Amsterdam

AMSTERDAM, 21 AUG. De eerste uitzendingen van professionele lokale radio en televisie in Amsterdam kunnen begin volgend jaar van start gaan.

De lokale omroep gaat eerst een beperkt aantal uren per dag uitzenden, later de hele dag en avond. De lokale omroep heeft overeenstemming bereikt met De Telegraaf, uitgever van de Amsterdamse Courant Nieuws van de Dag, en de Perscombinatie, uitgever van het Parool, om lokale reclame te kunnen uitzenden. Op landelijk niveau claimen uitgevers verenigd in de Nederlandse Dagblad Pers 50 procent van de netto reclame-inkomsten. In Amsterdam hebben de uitgevers een andere stelling betrokken. Telegraaf en Perscombinatie zijn bereid vooraf risicodragend kapitaal in de produktie van radio (Nieuws van de Dag) en televisie (Het Parool) te investeren om zo hun aandeel terug te verdienen.