Overlopers in de hele Sovjet-Unie

Uit het hele gebied van de Sovjet-Unie komen meldingen van troepen die niet langer loyaal zijn aan het Staatscomité voor de Noodtoestand.

Ter verdediging van het Russische parlement in Moskou zouden zich hier ten minste tien tanks bevinden van een pantserdivisie die gewoonlijk buiten Moskou gelegerd is. Op de marinebasis van Leningrad zouden troepen geweigerd hebben bevelen uit te voeren, net als kadetten van een prestigieus opleidingsinstituut voor luchtlandingstroepen in Ryazan. Ook zouden eenheden in Kamsjatka en Sachalin in het verre oosten van de Sovjet-Unie gemuit hebben, evenals enkele eenheden van de KGB en van het ministerie van binnenlandse zaken (MVD).

Twee regimenten die aanvankelijk aan Jeltsins zijde stonden - een regiment luchtlandingstroepen en een regiment gemechaniseerde infanterie uit Sebastopol - zouden gisteren rechtsomkeert gemaakt hebben nadat hun bevelvoerende officieren gearresteerd waren.