KIP MET EEN SLOKJE

Geen keuken is compleet zonder een selectie dranken. Voor economische koks is er volop keuze uit het tegenwoordig verkrijgbare assortiment mini-flesjes.

De kwaliteit daarvan volstaat voor kookdoeleinden, zodat de V.S.O.P. cognac en Vintage port rustig hun digestieve doel kunnen dienen.

Voor 4 personen: 1 kip van circa 1 kg in acht stukken verdeeld 50 g boter 5 sjalotjes, gehakt 0,8 dl madeira 1 dl cognac 2 eetl. tomatenpuree 1,5 dl slagroom zout en versgemalen peper snufje gemberpoeder circa 2 eetl. gemengde verse dragon, basilicum en bonenkruid, fijngehakt

Bak de stukken kip snel rondom bruin in een kasserol met de hete boter. Voeg de sjalot toe en maakt een saus door de madeira, cognac, tomatenpuree en slagroom erbij te roeren. Breng de saus op smaak met zout, peper, gemberpoeder en de verse kruiden. Doe het deksel op de kasserol en breng de inhoud aan de kook. Zet het geheel dan 20 minuten in een op 180ß8 C voorverwarmde oven, of tot de kip mooi gaar gesmoord is. Geer er verse papardelle bij.

    • Kim Maclean