Geen veroordeling voor beledigen korps

ROERMOND, 21 AUG. Het openbaar ministerie in Roermond stelt geen strafvervolging wegens belediging van de korpsleiding van de Venlose gemeentepolitie in tegen voorzitter L. van der Linden van de Algemene Nederlandse Politiebond. Justitie heeft dit gisteren meegedeeld.

De korpsleiding had eind vorig jaar een aanklacht tegen Van der Linden ingediend wegens belediging. Hij had zich in twee dagblad-interviews laten ontvallen: “De manier waarop de korpsleiding met problemen binnen de Venlose politie omspringt, doet mij denken aan de methode van de voormalige Stasi in de DDR.” Het OM heeft de zaak geseponeerd, aldus de Roermondse persofficier mr. E. van der Bijl, omdat de voorzitter van de politiebond 15 augustus in een brief aan de gemeentepolitie Venlo de gewraakte woorden “Stasimethoden” heeft teruggenomen.