Drie voetballers keren toch terug naar Suriname

ROTTERDAM, 21 AUG. Drie van de acht Surinaamse voetballers die maandag verstek lieten gaan bij de terugkeer van hun team naar Paramaribo, hebben zich gemeld bij de sponsor van het team en zullen aanstaande maandag naar Suriname terugkeren.

De acht waren illegaal in Nederland achtergebleven, kennelijk met de bedoeling onder te duiken. De vijf anderen zijn nog spoorloos, maar sponsor en transportondernemer J. Steeman in Alkmaar verwacht dat ook zij zich, onder druk van hun familie, nog zullen melden. Het bedrijf, dat de paspoorten van het 26-koppige Surinaamse gezelschap in een kluis had bewaard, heeft de paspoorten van de acht achterblijvers aan de Alkmaarse vreemdelingenpolitie gegeven. Met de politie is afgesproken dat de voetballers geen aantekening in hun paspoort krijgen als ze zich vóór maandag melden. De SLM heeft acht tickets ter beschikking gesteld voor de vlucht naar Suriname.