Ambassadeur India gewond bij aanslag in Boekarest

BOEKAREST, 21 AUG. De Indiase ambassadeur in Roemenië is gisteren gewond geraakt bij een aanslag in Boekarest. Hij werd in de borst en een been getroffen door kogels, maar verkeert niet in levensgevaar.

De ambassadeur, Julio Francis Ribeiro, werd aangevallen door vier sikhs, aldus het Roemeense persbureau Rompres. De daders van de aanslag werden onder vuur genomen door leden van de Roemeense anti-terreurbrigade, die een van de aanvallers doodden en een tweede verwondden. De twee anderen ontkwamen.

Vermoedelijk heeft de aanslag te maken met Ribeiro's verleden als politie-officier. Hij heeft drie jaar lang politie-operaties geleid tegen sikhs in de Indiase deelstaat Punjab.

De aanslag werd om vijf uur gistermiddag gepleegd toen de ambassadeur op straat wandelde in de buurt van Boekarest waar ook de Roemeense president Iliescu woont. De aanvallers stapten uit een auto en openden het vuur. Hun auto was gevolgd door een eenheid van de anti-terreurbrigade, die hen direct onder vuur nam. (AP)