WK atletiek

In Tokio heerst na het afzetten van president Gorbatsjov onzekerheid over de deelneming van Sovjet-atleten aan het wereldkampioenschap dat zaterdag begint.

Volgens de enkele al in de Japanse hoofdstad aanwezige officials uit de Sovjet-Unie zal alles afhangen van het al of niet doorgaan van de vluchten. “De aankomst van het vliegtuig met de ploeg is voor dinsdag in Nagoya vastgesteld”, aldus trainer Vadim Zelitsjenoek in Tokio. “Ik hoop dat de vliegvelden in ons land na de gebeurtenissen van maandag open blijven.” Vijfennegentig WK-geselecteerden bevinden zich nog in een trainingskamp in Vladiwostok. Vier atleten, onder wie wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Sergej Boebka, trainen in Moskou. Zelitsjenoek: “Omdat er in Moskou militairen worden ingezet vrezen we problemen.” De Internationale Amateur Atletiek Federatie (IAAF) heeft intussen de Sovjet-delegatie aangeboden voor een chartervliegtuig te zorgen.