Godfather

Hoe zou het met de Albanezen gaan? Wat zouden we nu over die 2665 zo kundig door de Italiaanse regering bedrogen vluchtelingen hebben gezegd als de Moskouse Bende van Acht onze aandacht niet had afgeleid? Weten we nog wat er vorige week is gebeurd?

Aangelokt door wat ze op de westerse televisie zagen, scheepten meer dan tienduizend Albanezen zich in voor het dichtstbijzijnde Luilekkerland, Italië. Zo ziet men meteen wat er aan onze televisie mankeert. Als er meer vertoond werd van wat er bij ons niet lui en lekker is, hadden we misschien minder last van die vluchtelingen.

Nee, het is geen pretje als de armoedzaaiers met tienduizenden tegelijk je land binnenkomen om er te blijven. In Italië aangekomen moesten ze per kerende boot terug, maar de sterksten verweerden zich dusdanig dat de Italiaanse regering haar toevlucht moest nemen tot slimheid. Het kwam neer op een valse belofte, gevolgd door een nachtelijke overval en bliksemdeportatie.

In Moskou zijn de legalen in hun slaap overvallen door de illegalen. In Bari sliepen de illegalen terwijl de legalen op pad gingen. Was het niet beter geweest, het daglicht af te wachten zodat iedereen alles tenminste had kunnen zien? Lijkt het op zo'n manier niet al te veel op een recept uit het handboek van de familie Corleone?