Acht jaar cel voor "Leidse parkeermoord'

DEN HAAG, 20 AUG. De rechtbank in Den Haag heeft vandaag de 24-jarige M.Y. uit Utrecht veroordeeld tot acht jaar gevangenis in de zaak die de "Leidse parkeermoord' wordt genoemd.

De officier van justitie had twaalf jaar geëist. De rechtbank acht bewezen dat Y. in de nacht van 27 op 28 april van dit jaar op de Beestenmarkt in Leiden de 27-jarige P. de K. heeft gedood na een ruzie over een parkeerplaats. Volgens de rechtbank is Y. niet schuldig aan moord, maar aan doodslag. Het slachtoffer parkeerde zijn auto op een plaats die Y. ook had willen hebben. Nadat beide mannen uit hun auto's waren gestapt kregen ze ruzie. Y. vroeg De K. met hem mee te lopen. Iets later werden schoten gehoord en viel De K. dood neer. Y., die nacht onder invloed van drank en cocaïne, heeft steeds ontkend te hebben geschoten.