SVV Dordrecht'90

Het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB heeft aan de fusieclub SVV Dordrecht'90 een vergunning voor het komende seizoen verstrekt.

De licentiecommissie besloot na een uitvoerige bestudering van de begroting en een toelichting van voorzitter Cees den Braven tot een positief advies.

SVV Dordrecht'90 was de laatste club in het betaalde voetbal die nog niet over een licentie beschikte. De commissie wilde ondermeer opheldering over de financiële afspraken tussen Den Braven en zijn fusiepartner John van Dijk over de transferrechten van de spelers. Het ingecalculeerde exploitatietekort van ongeveer 1 miljoen gulden vormde eveneens een discussiepunt, alsmede de continuïteit van de nieuwe club. Den Braven kon de vele vraagtekens bij de commissie wegnemen door zich schriftelijk garant te stellen voor de verliezen in de komende vier seizoenen.