Surinaamse minister overlegt over aanpak van drugshandel

PARAMARIBO, 19 AUG. De Surinaamse minister van defensie, R. Christopher, is uit Suriname vertrokken om in het Caribisch gebied besprekingen te voeren over de aanpak van de drugsproblematiek en het tegengaan van smokkel van Surinaamse goederen. Hij is de komende week ook in Europa om samenwerking met twee technische bedrijven te bespreken.

Niet bekend

Medio juli kondigde Paramaribo “drastische maatregelen” aan om de doorvoer van cocaïne te bestrijden. De Surinaamse regering vroeg hulp aan zes landen, waaronder in eigen omgeving Brazilië, Guyana en Venezuela. Guyana is het buurland van Suriname, waar ook het grootste deel van de smokkelwaar terechtkomt.

Naar aanleiding van een artikel in NRC Handelsblad waarin hij werd genoemd als een van topmannen in de Surinaamse drugshandel vroeg Cristopher eind juli ontslag aan als minister van defensie, om een onderzoek mogelijk te maken. Een dag later trok hij zijn ontslagbrief in op verzoek van president J. Kraag.