SENEGALESE SOEP

Afrikaans met een vleug Frans raffinement. Een perfecte soep voor een zomerse dag.

Voor 4-6 personen: 30 g boter 2 eetl. gesnipperde ui 4 theel. kerriepoeder 1 eetl. bloem 1 liter kippebouillon 4 eierdooiers, losgeklopt 1-4 liter slagroom 100 g wit kippevlees, gekookt en in stukjes gesneden, of 100 g gekookte gepelde Hollandse garnalen

Laat de boter smelten in een grote pan op een middelhoog vuur en fruit er de ui glazig in. Roer er het kerriepoeder en de bloem door en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen. Giet er al roerend de bouillon bij en laat alles aan de kook komen. Klop een paar lepels soep door de eierdooiers en giet dit mengsel onder voortdurend roeren in de soep. Verhit de soep nog 1 minuut zonder hem nog te laten koken. Giet de soep door een zeef boven een terrine en laat hem afkoelen. Zet de soep in de koelkast en laat hem door en door koud worden. Roer vlak voor u gaat opdienen de slagroom door de soep en garneer met het kippevlees of de garnalen.