Sampras op dreef

Pete Sampras is kort voor de verdediging van zijn tennistitel op Flushing Meadow niet te stuiten.

Gisteren zegevierde de Amerikaan in de generale repetitie in Indianapolis met 7-6, 3-6, 6-3 over de nummer één van de wereld Boris Becker. Er waren ruim 8.000 toeschouwers op het uitverkochte centre court, de temperatuur op de baan was boven de veertig graden en de luchtvochtigheid bedroeg 85 procent. “Sampras staat als een waanzinniger te serveren”, verklaarde televisie-commentator Jimmy Connors vol bewondering. Sampras verdiende met zijn overwinng 140.000 gulden. Becker kreeg de helft, maar werd wel de vierde speler in de historie, die de grens van negen miljoen dollar aan prijzengeld overschreed. Ivan Lendl, John McEnroe en Stefan Edberg gingen hem voor.

In New Haven bekroonde Peter Korda een tennisloopbaan van zes jaar eindelijk met een toernooi-overwinning. In de finale zegevierde de 23-jarige Tsjechoslowaak met 6-4 6-2 over de vijf jaar jongere Joegoslaaf Goran Ivanisevic.

Monica Seles heeft in 72 minuten de eindstrijd gewonnen van het toernooi in Los Angeles. In de finale versloeg zij de Japanse Kimiko Date in twee sets, 6-3, 6-1.