Inwoners Wijk aan Zee dienen schadeclaims in

IJMUIDEN, 19 AUG. Inwoners van Wijk aan Zee hebben voor ongeveer honderdduizend gulden aan schadeclaims bij Hoogovens ingediend of zullen dat binnenkort doen.

De ruim tweehonderd schadegevallen hebben alle betrekking op de grafiet- en metaalwolken, die op 22 en 25 juli en op 3 augustus bij het staalbedrijf vrijkwamen en op Wijk aan Zee neersloegen. Dat heeft woordvoerder T. Kroezen van de dorpsraad Wijk aan Zee zaterdag medegedeeld. Daarnaast hebben nog eens ruim honderd bewoners van het dorp hun auto in- en uitwendig laten reinigen op kosten van het recyclingbedrijf Heckett Holland. Hiermee is een totaal bedrag van veertig- tot vijftigduizend gulden gemoeid. De stofkolommen ontstonden bij Heckett op het terrein van Hoogovens door het storten van slakken. De dorpsraad zegt zeer ingenomen te zijn met de “heel redelijke en correcte houding” van Hoogovens en Heckett.