In zijn eerste competitie-optreden kreeg FC ...

In zijn eerste competitie-optreden kreeg FC Twente tegen Feyenoord het loon van de angst en deed het zijn reputatie als een behoudend elftal meteen weer eer aan.

Na het zien van de Super Cup-wedstrijd Feyenoord-PSV leek het trainer Theo Vonk raadzaam het sterke verdedigingsduo De Wolf- Fräser uit de weg te gaan door alleen de vleugels te bezetten met aanvallers. Dat droeg bij tot een oervervelende eerste helft waarin geen doelpunten vielen.

Pas na de rust werd de van Ajax overgenomen Ronald de Boer in het centrum geposteerd. Dat leverde in de 53ste minuut de eerste kans op voor FC Twente. De Enschedeërs moesten toen wel aanvallen omdat Kiprich Feyenoord uit een penalty op voorsprong had gebracht. Van Halst had Fräser vastgehouden in het , terwijl de bal helemaal niet in de buurt was. “Een onprofessionele domme fout”, vond Vonk later. “Het gevolg van een optelsom na een serie niet bestrafte overtredingen”, oordeelde Feyenoord-trainer Hans Dorjee. Twente kon de overschakeling naar aanvallend voetbal niet meer opbrengen. Feyenoord bleef zo succesvol in de zevende wedstrijd in een periode van vijftien dagen.