"Pierson betrokken bij bod op KNSF'

Directeur G. Veenhoven van Koninklijke Nederlandsche Springstoffenfabrieken (KNSF) zegt geen informatie te kunnen geven over de stand van zaken rond een mogelijk tweede bod openbaar op de aandelen KNSF.

Veenhoven wil evenmin zeggen of Bank Pierson, Heldring en Pierson bij dit tweede bod betrokken zou zijn, zoals het ANP gisteren meldde. Ook Pierson zelf geeft geen commentaar. Het ministerie van financiën zal maandag een beslissing nemen over de eventuele verkoop van het vijftig procentsbelang in de houdstermaatschappij KNSF. Een groep aandeelhouders rond G. Lammerée wil een bod uitbrengen op het staatsbelang om daarmee de kostbare terreinen van de inmiddels failliet gegane kruitfabriek Muiden Chemie in handen te krijgen. De groep rond Lammerée is vastbesloten Pierson te dwarsbomen. “De staat kan het aandeel verkopen als de statuten gewijzigd worden. Daarvoor hebben ze 75 procent van het uitstaande aandelenkapitaal nodig. Wij hebben op dit moment al meer dan 25 procent van het uitstaande kapitaal in handen”, aldus een woordvoerder. “Mocht het ministerie van financiën besluiten het belang te verkopen aan Pierson dan zullen wij dat blokkeren.”