Onderzoek naar concurrentie bij invoering treintaxi

DEN HAAG, 17 AUG. Een onafhankelijk onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de reguliere taxi's concurrentie ondervinden van de treintaxi. Dat zijn minister Maij-Weggen (verkeer) en Taxibelangen Nederland, een organisatie van actievoerende taxichauffeurs, gisteren met elkaar overeengekomen.

Het gesprek had plaats als vervolg op de recente acties die de chauffeurs hebben gevoerd tegen de komst van de treintaxi in Rotterdam en Den Haag. Onder druk van die acties besloten taxibedrijven die in deze steden met een treintaxi hadden willen gaan rijden, daarvan af te zien.

Het onderzoek is naar verwachting half oktober afgerond. Voor die tijd heeft de VOF Treintaxi geen plannen om in andere steden dan de huidige een treintaxi te laten rijden.

Overigens moest het treintaxiproject, een driejarig experiment, toch al worden onderzocht. Het wordt nu nog gesubsidieerd door het ministerie van verkeer en waterstaat en de NS.