Ontevreden verladers Nedlloyd

ROTTERDAM, 16 AUG. Nedlloyd Road Cargo, onderdeel van de transportdivisie van het Rotterdamse transportconcern Nedlloyd, dreigt de komende 12 maanden eenderde van haar grote klanten te verliezen.

Dit blijkt uit een onderzoek van het marktonderzoeksbureau Heliview Marketingservice onder 400 grote Nederlandse verladers.

Het rapport meldt dat de afgelopen 12 maanden 14 procent van de ondervraagde verladers gebruik heeft gemaakt van de diensten van Nedlloyd Road Cargo. Op de vraag hoeveel van de verladers de komende 12 maanden gebruik denken te gaan maken van Nedlloyd, antwoordt slechts 9 procent bevestigend.

Volgens onderzoeksleider M. Zinkhaan van Heliview mag daaruit niet onmiddellijk worden geconcludeerd dat de ondervraagde verladers het Rotterdamse transportbedrijf de rug toe keren. “Het kan ook zijn dat zij hun positie nog moeten bepalen”. Maar uit het onderzoek blijkt wel duidelijk dat de meeste verladers de service van Nedlloyd Road Cargo relatief gezien slecht vinden. De transporteur kreeg van de ondervraagden een rapportcijfer van 6,9 punten, tegenover een gemiddelde beoordeling voor Nederlandse transportondernemingen van 7,8.

Een woordvoerder van Nedlloyd spreekt de uitkomsten van het rapport tegen. “Onze ervaringen met de klanten zijn juist zeer positief. Het komt natuurlijk wel eens voor dat we een klacht krijgen, maar niet in de verhouding zoals het marketingbureau die schetst”.