Olympique Marseille koopt Steven (27) voor 16,5 miljoen

MARSEILLE, 16 AUG. De Engelse middenvelder Trevor Steven heeft afgelopen nacht een contract voor drie seizoenen getekend bij Olympique Marseille. Met de overgang van de 27-jarige international, uitkomend voor de Glasgow Rangers, naar de Franse club van voorzitter Bernard Tapie is een bedrag van 16,5 miljoen gulden gemoeid, een record in het Schotse voetbal.

De toptransfer van Steven werd enkele minuten voor het verstrijken van de Europese overschrijvingstermijn afgerond. De Brit mag daardoor met de Franse titelhouder deelnemen aan het toernooi om de Europese beker voor landskampioenen. In dit toernooi bereikte Olympique afgelopen seizoen de finale, waarin het na verlenging en strafschoppen van Rode Ster Belgrado verloor.

Olympique Marseille had drie weken geleden al overeenstemming bereikt met Steven over een driejarig contract. In verband met een meningsverschil tussen Olympique en Glasgow Rangers over de manier van betalen van de vergoedingssom werd de transfer vertraagd en zelf onzeker. Op het laatste moment deed Marseille een prachtig aanbod dat de drievoudige Schotse landskampioen volgens zijn manager Walter Smith onmogelijk kon afslaan.

“We hadden Steven graag voor de Glasgow Rangers behouden, maar tegen het grote geld van Olympique Marseille waren we niet opgewassen”, aldus Smith. In Stuart McCall denkt de Schotse technische staf een waardig opvolger voor Steven te hebben gevonden. De Schotse international werd eerder op de dag, als voorschot op het vertrek van Steven, voor vier miljoen gulden overgenomen van Everton uit Liverpool.

Uwe Reinders blijft tot 1993 trainer van FC Hansa Rostock, de verrassende lijstaanvoerder in de Duitse Bundesliga. Dat was de uitkomst van een gesprek, dat Reinders na de eclatante zege van ploeg woensdag op Borussia Dortmund (5-1) met clubvoorzitter Gerd Kische voerde. Dinsdag had Reinders zich nog laten ontvallen aan het eind van het seizoen, als zijn contract zou aflopen, in elk geval weg te gaan bij de club, die na drie wedstrijden nog zonder puntverlies is. “We willen in de toekomst op basis van wederzijds vertrouwen, kameraadschap en met open vizier samenwerken”, verklaarde Kische na afloop van het anderhalf uur durende gesprek.

Reinders ontkende, dat hij contact had gehad met FC Köln. Kis che op zijn beurt verwees de geruchten dat er onderhandelingen waren geweest met de in het voorjaar bij Eintracht Frankfurt ontslagen trainer Jörg Berger, naar het rijk der fabelen. (ANPDPAAFP)