Neways wil CAD NL overnemen

Elektronicaproducent Neways wil CAD Nederland (printplaat industrie) in Zoeterwoude overnemen.

Neways zal de over te nemen activiteiten integreren in haar werkmaatschappij Connection Technology in Haarlem.

Neways omvat zes werkmaatschappijen in Nederland en België. Met ruim 350 medewerkers behaalde de groep in 1990 een omzet van 62,4 miljoen gulden. CAD Nederland heeft 55 mensen in dienst vorig jaar 13,8 miljoen gulden omgezet. De werkgelegenheid bij CAD zal in belangrijke mate behouden blijven.

De laatste jaren wordt de Europese printplaatindustrie gekenmerkt door een toenemende prijsdruk en vergaande mechanisering en automatisering. Stijgende arbeidskosten en hoge investeringen waren voor CAD en Neways aanleiding te kijken naar de voordelen van een bundeling van krachten.