Geen vervolging in salmonella-affaire

VENLO, 16 AUG. Tegen het bestuur, de directie en individuele medewerkers van het verpleeghuis “Maria Auxiliatrix” in Venlo zal geen strafrechtelijke vervolging worden ingesteld voor de sterfgevallen, die hoogstwaarschijnlijk te wijten zijn aan voedselvergiftiging.

Ruim een jaar geleden overleden 16 hoogbejaarde bewoners van het verpleeghuis en bleken er 154 besmet te zijn met de salmonella D-bacterie na het eten van een caramelpudding die de kok had bereid met schuim van rauwe eieren. Onderzoek wees uit dat deze rauwe eieren hoogstwaarschijnlijk de voedselvergiftiging hebben veroorzaakt. Aangezien er in Nederland geen verbod bestaat rauwe eieren te gebruiken valt niemand in strafrechtelijke zin iets te verwijten, aldus de Roermondse justitie. Van de 16 sterfgevallen staat het in zes gevallen vast dat ze verband houden met de salmonella-affaire.