Foto: RHEDEN - Onder grote belangstelling is ...

Foto: RHEDEN - Onder grote belangstelling is vanmiddag in Rheden de zondagnacht overleden D. Modderman naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Zijn eigen paarden trokken de lijkwagen die jaren in een schuur bij het huis van Modderman op diens laatste rit heeft staan wachten. Langs de weg stonden ruim vierduizend mensen. Prinses Juliana en prins Bernhard hadden een krans gestuurd. Modderman was vroeger de paardrijleraar van de prinsesjes. Jaren voor zijn verscheiden had Modderman het draaiboek voor zijn begrafenis gereed. Zijn liefde voor de stilte en de natuur stond niet toe dat hij in een auto naar de begraafplaats zou worden gereden, verklaarde hij eens voor de televisie. Hij kocht een ouderwetse lijkwagen toen enkele stalhouderijen in de buurt van Rheden werden opgeheven. (Foto NRC Handelsblad- Freddy Rikken)